Kapitel 14 - Maja and Niall





Majas perspektiv:

Morgonen kommer och vi vaknar upp tidigt alla tre. Vi går upp och äter frukost och gör oss i ordning i lugn och ro. Klockan halv 9 knackar det på dörren och jag går och öppnar. Där står Anne-Charlotte och ser jätte arg ut. "God morgon fröken" får jag ur mig innan jag nickar mot dom andra tjejerna att komma.
- Jaha, och vad tror ni att ni håller på med?! Skriker hon argt och håller ett långt tal om att det är hon som har ansvaret för oss och om vi virrar bort oss är det hennes fel.
Jag tittar på Sanna och ser att hon knappt kan hålla sig för garv och jag känner hur skrattet bubblar över hos mig också. Snart hakar även Amanda på och vi står och skrattar mitt i vår lärares ansikte. Lite skuldkänslor får jag och hade inte Sanna börjat skratta hade vi andra inte gjort det heller.
- Förlåt men... Får jag ur mig mitt i allt garv. Du får prata med Amandas pojkvän om varför, det är hans och hans kompisars fel.
Amanda skrattar ännu mer och tar fram sin mobil och slår Louis nummer.
- Hi Lou, you really need to come. Now. It's an emergency! Skrattar hon och lägger på.
- Chilla lite nu va, han är på väg! Säger hon och klappar Anne-Charlotte på axeln. Vi kommer upp till dig när han kommit!
- Ni är ena bortskämda ungar! Snäser hon åt oss och rusar där ifrån och ner för trappan.
Vi tittar förskräckt på varandra och några sekunders tystnad uppstår. Jag stänger dörren och det slutar med att vi ligger i en hög på golvet och skrattar tills vi hör det plinga på dörren igen.

Amandas perspektiv:

- Lou! Skriker jag och springer så fort jag kan dom två metrarna som är till dörren. Maja skrattar åt mitt försök att springa snyggt och jag öppnar dörren, fortfarande skrattandes.
- Hi babe! Säger han glatt, kramar om mig hårt och kysser mig lite snabbt på läpparna.
- Thank you for coming. Säger jag och förklarar situationen för honom. Han skrattar åt oss och vi går ner alla fyra till Anne-Charlottes lägenhet. Sanna, jag och Maja gömmer oss bakom en vägg medans Louis plingar på hennes dörr. Vi hör hur hon öppnar och Louis presenterar sig och förklarar läget. Anne-Charlotte låter nervös och pratar med dålig engelska.
Till sist tackar Louis för att hon tagit sig tid att lyssna på honom och han ber om ursäkt för vad han och hans vänner gjort eftersom det orsakat trubbel för oss tjejer.
- Thank you and bye! Säger han och stänger dörren, nästan rätt i ansiktet på henne.
Han går fram till oss och jag och tjejerna fnissar till. Vi tre visste att Anne-Charlotte vet vilka One direction är och då hon även är vår engelska lärare har vi fått se klipp med dom på lektionerna och hon har varje gång uttryckt sin kärlek till dom, speciellt till Lou. Så detta var extra roligt, speciellt eftersom Louis var helt omedveten om att han nyss stod och pratade med en 60-årig tant som har en crush på honom. Ingen av oss tre försöker oss på att förklara det för honom, vi skrattar lite och kramar om honom alla tre.
- I have to go now... Säger han lite tyst och kollar på mig. Don't forget to read the note, at 6 o'clock!
- Okey honey, I wont forget! Jag kysser honom mjukt på munnen och mina vänner kramar honom hejdå.
När han sedan vänder sig om för att gå ner för trapporna tar jag sats och spankar till honom ordentligt på hans rumpa. Han tittar förvånat för mig innan han skrattar och blinkar mot mig.
- You're a naughty girl... Säger han och hans skratt ekar i trapphuset enda tills vi hör porten slå igen.
Nialls perspektiv:
- So, how did that go? Frågar jag Louis så fort han kommer tillbaka. Han nickar och skrattar och jag drar en snabb slutsats om att det gick bra.
Jag går in till mitt rum och hämtar min gitarr och går och sätter mig i soffan och funderar. 'Ikväll vill jag spela någon fin låt för Maja, men vilken?' tänker jag och börjar spela More than this. Det kändes bra att spela den och sjunga hela låten, inte bara mitt solo och refrängerna så jag bestämmer mig för den. I samma sekund kommer Liam och sätter sig mitt emot mig. Han tittar på mig och ler.
- Do you love her? Säger han.
Känslorna bubblar som kokande vatten inne i mig och jag kan inte låta bli att le som ett fån. Såklart jag älskar henne! Det är Maja, min Maja som vi pratar om här. Det var hon som fick mig att må så bra och njuta av livet. Enda sedan första gången jag såg henne visste jag att det skulle bli hon och jag. Trots att vi kommer stöta på motgångar kommer vi klara det. Hon är stark. Och hon sprider massa glädje. När jag är med henne ser jag allting från den positiva vinkeln och hon får mig att bli alldeles varm av kärlek.
- Of course I love her! Why wouldn't I?
- Just asking bro. You seem happy. And that's good. I don't wanna see you like that again. Han blir allvarlig i tonen och mitt goda humör försvinner på två sekunder. Oh, I'm sorry. I didn't meen to...
- It's okey. Avryter jag honom.
Liam reser på sig och går fram till mig, kramar mig och går därifrån.
-----
- We should get ready boys! Ropar Harry och jag kollar på klockan. Shit, klockan är redan halv 5.
Jag skyndar mig att klä på mig något bekvämt, drar fingrarna igenom håret några gånger och stoppar ner gitarren i fodralet. Inann jag går ut genom dörren kollar jag mig själv i spegeln och jag gillar vad jag ser.
Nöjd med mig själv sätter jag mig tillsammans med Louis i bilen med Harry bakom ratten. Harry kör iväg och en kvart senare är vi framme. Framme i hans kusins Matty's hus. Huset är stort och ligger en bit utanför resten av civilisationen. Runt huset är en stor grön trädgård med massor av lummiga träd och blommor.
Vi kliver ur bilen och går in i huset. Där står Matty och ser otroligt stolt ut. Alla hälsar och kramar om honom innan vi följer honom ut till baksidan av huset. Där har han fixit i ordning en romantisk plats där vi kan äta middag och umgås. Under ett litet "tak" står ett bord med blommor och levande ljus på och runt bordet står 6 stolar. Han har placerat ut lampor i två paralella linjer och det är blommor och diverse andra växter överallt.
Både jag och dom andra killarna blev helt paffa över hur fint han hade gjort det.
- Wow. Får Harry till slut ur sig. Thank you so, so much! Han kramar om Matty.
- Your welcome cousin! Svarar Matty och ler stort. I'm going now, have fun guys!
Vi vinkar och ropar tack och han försvinner runt husknuten.
- Okey then. Säger jag och ler. Let's make dinner!

Jag failade lite och råkade skriva ur Amandas perspektiv helt plötsligt utan att jag tänkte på det. Orkade inte ändra sen så de vart lite Amanda där också haha! Vad tycker ni och vad tror ni kommer hända i framtiden? :D

Kommentarer
Postat av: Rebecka

Love it! :DDDD ♥

2012-04-05 @ 10:02:22
URL: http://www.nattstad.se/rebeckaaaa
Postat av: Amanda Rosenqvist

FUCKIN' AWESOME DUDE!!!!!!! I'M SPEECHLESS!!♥

2012-04-08 @ 00:24:09
URL: http://arosenqvist.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0